Uitrollen van Posters

Het uitrollen van een poster moet secuur gebeuren als je poster in een koker wordt geleverd.

Haal daarom voorzichtig de poster uit de koker. Met één vinger in de koker en voorzichtig omhoogschuiven. Soms gaat het ook beter als je de poster in de koker nog wat kleiner oprolt met je vinger en er dan uittrekt. Dat kun je dan ook met één vinger doen.
Schudden om de papieren rol naar beneden te laten schuiven is nog een andere optie.

Als de poster uit de rol is gekomen zal het papier nog een tijd in opgerolde staat blijven. Je kunt dan het volgende doen:

  1. De poster voorzichtig in tegenovergestelde richting oprollen, plat leggen op een vlakke ondergrond en iets zwaars op de hoeken leggen, b.v. boeken. Rol (reroll of contrarol) vooral losjes, niet strak, want dan kan het papier scheuren, zeker aan het begin. Zorg ervoor dat er geen uitsteeksels aan of op het zwaardere voorwerp zitten die een afdruk op de poster kunnen geven. Na een paar dagen, soms na al na een paar uur is de poster weer vlak. Geef het de tijd.

  2. Rol de poster open op een vlakke ondergrond en leg er iets zwaars op b.v. boeken, alleen op de hoeken of gehele poster. Zorg ervoor dat er geen uitsteeksels aan of op het zwaardere voorwerp zitten die een afdruk op de poster kunnen geven. Na een paar dagen, soms na al na een paar uur is de poster weer vlak. Geef het de tijd.

Het-uitrollen-van-posters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *